Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Το παλαιοπωλείο στηρίζει την ένωση των Ελλήνων Φυσικών και συγχαίρει την κίνηση αυτή. Όσον αφορά τους μαθητές μας, παιδιά υπομονή και κουράγιο. Παραμείνετε δυνατοί και συνεχίστε μέχρι το τέλος. 

Θέματα Πανελληνίων Εξετάσεων 2012 στο μάθημα
«Φυσική Κατεύθυνσης»
25/05/2012

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
   Τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν εντός διδαχθείσας ύλης .
    Το θέμα  Γ 4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο. Η ράβδος παίρνει αρκετή ενέργεια μέσω του έργου της δύναμης F ώστε να κάνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα η  κινητική της ενέργεια να αυξάνει επ’ άπειρον.
    Εκτός από το πρώτο θέμα που αποτελούσε το 1\4 των θεμάτων (δηλαδή 25 μονάδες), τα υπόλοιπα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη διαίσθηση στη φυσική, σαν να  επρόκειτο για διαγωνισμό ταλέντων φυσικής.
    Η χρονική διάρκεια των 3 ωρών δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση θεμάτων τέτοιου επιπέδου. Ως αποτέλεσμα καταργείται η διαβάθμιση στην βαθμολογία και δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της, δηλαδή την εισαγωγή των μαθητών ανάλογα με το επίπεδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
    Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ως ύστατη προσπάθεια να σώσει την τιμή και το κύρος της επιστήμης, ζητά συγνώμη για αυτά τα θέματα από τις μαθήτριες και τους μαθητές που διαγωνίστηκαν σήμερα. Καλούμε τους συναδέλφους βαθμολογητές μέχρι να υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση, να μην προχωρήσουν στη διόρθωση των γραπτών.

*
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορούσα να ελέγχω τα μηνύματα που στέλνονται και να αποφασίζω αν θα τα δημοσιεύω ή όχι αλλά δε θέλω κάτι τέτοιο. Θέλω έναν ελεύθερο χώρο που να μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα αλλά στα πλαίσια του ήθους και της ευγένειας. Αυτό γενικά. Όσον αφορά τον αναγνώστη που έσβησα το μήνυμά σου, καταλαβαίνω την αγανάκτηση σου και τον θυμό σου αλλά αυτός ο χώρος δεν σου φταίει σε κάτι. Προσωπικά έχω ως σκοπό να βοηθήσω τον αγώνα σας όσο μπορώ. Αν θες λοιπόν να συζητήσουμε οτιδήποτε εδώ είμαι. Μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα αλλά σε παρακαλώ σεβάσου το χώρο αυτό που δεν σε έβλαψε σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Ζωντανή" Συνομιλία: Εδώ μπορείτε να γράψετε τα σχόλια - παρατηρήσεις σας.