Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Περιοδική έκδοση για τα μαθηματικά Α' γυμνασίου


Το παλαιοπωλείο φιλοξενεί μια πολύ ενδιαφέρουσα και προσεγμένη συλλογή που μας προσφέρουν οι συνάδελφοι, Σπυρίδων Δουκάκης και Ιωάννης Σαράφης.

Λίγα λόγια από τους συγγραφείς,

Η Περιοδική Έκδοση για τα Μαθηματικά Γυμνασίου αποτελεί μία προσπάθεια δόμησης κατάλληλου διδακτικού υλικού, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο στο πλαίσιο της σχολικής τάξης όσο και στο σπίτι από τον ίδιο τον μαθητή και την μαθήτρια.

Το υλικό έχει αναπτυχθεί σε φύλλα εργασίας τα οποία είναι δομημένα σε μορφή δίστηλου. Τα φύλλα εργασίας περιλαμβάνουν στο περιθώριο μέσα σε κατάλληλα πλαίσια θεωρία, χρήσιμες πληροφορίες, ιστορικά σημειώματα κ.α., τα οποία χαρακτηρίζονται από συγκεκριμένα εικονίδια για να μπορεί ο μαθητής και η μαθήτρια να διακρίνει το στόχο τους. Στο κύριο μέρος του φύλλου εργασίας ο μαθητής καλείται να εργαστεί ατομικά ή συνεργατικά για να οικοδομήσει τις γνώσεις τους, μέσα σε ένα πλαίσιο σκαλωσιάς μάθησης, βάσει του ισχύοντος προγράμματος σπουδών, των οδηγιών διδασκαλίας, του υλικού του σχολικού βιβλίου και του υλικού του βιβλίου εκπαιδευτικού. Το υλικό συνοδεύεται από επιλεγμένα μικροπειράματα που προέρχονται από το ψηφιακό σχολείο, από άλλες πηγές ή έχουν αναπτυχθεί από τους συγγραφείς. Κάθε κεφάλαιο ολοκληρώνεται με ασκήσεις, που καλείται να λύσει ο μαθητής. Οι ασκήσεις έχουν αναπτυχθεί με γνώμονα τις ανάγκες της σχολικής τάξης και την εμβάθυνση των μαθητών στις μαθηματικές έννοιες.

Τα φύλλα εργασίας και οι ασκήσεις αποτελούν μία οργανωμένη συγκέντρωση των υπαρχουσών πηγών υλικού και στοχεύουν στην υποστήριξη της μάθησης των μαθητών και στην ενίσχυση της μαθηματικής εκπαίδευσης, μέσα από ένα πλούσιο σε πηγές πλαίσιο. Για το λόγο αυτό το υλικό προσφέρεται με άδεια, ώστε να είναι διαθέσιμο και «ανοικτό» σε όλη την εκπαιδευτική μαθηματική κοινότητα.

Το Τεύχος 1 περιέχει υλικό για τα ακόλουθα:

Α΄ Γυμνασίου, Μέρος Α' Αριθμητική-Άλγεβρα, Κεφάλαιο 1, Οι φυσικοί αριθμοί

Α΄ Γυμνασίου, Μέρος Β΄ Γεωμετρία, Κεφάλαιο 1, Βασικές Γεωμετρικές έννοιες

Με εκτίμηση

Σπυρίδων Δουκάκης (Μαθηματικός & Πληροφορικός, PIERCE-Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος).
Ιωάννης Σαράφης (Μαθηματικός, Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί Θεσσαλονίκης).

Κατεβάστε απευθείας από Εδώ



Τα υπόλοιπα τεύχη μπορείτε να βρείτε και να τα κατεβάσετε Εδώ


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου