Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

Ενασχόληση της ημέρας - Σχεδιάστε τρισδιάστατα!

Ας  ζωγραφίσουμε τρισδιάστατα!   

Στη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπετε μια τρισδιάστατη ζωγραφιά (3 διαστάσεις). Στην πραγματικότητα όμως οι ζωγραφιά είναι επίπεδη (2 διαστάσεις). Απλά με συγκεκριμένες τεχνικές ο ζωγράφος μπορεί και μας δίνει την αίσθηση (ψευδαίσθηση) της 3ης διάστασης, στην προκειμένη περίπτωση το βάθος. Όσο και αν σας φαίνεται ψέματα λοιπόν, πιστέψτε με πως αν κάποιος προσπαθήσει να περάσει μέσα από την τρύπα απλά θα σπάσει τα μούτρα του πάνω στον τοίχο. Αφού καμία τρύπα δεν υπάρχει. Απλά με συγκεκριμένη τεχνική ο ζωγράφος "εξαπατά" τον εγκέφαλό μας.  Τα βίντεο που ακολουθούν περιέχουν τρισδιάστατες ζωγραφιές. Ενασχόληση - Δραστηριότητα

 Σίγουρα ζωγραφιές σαν τις παραπάνω δεν είναι εύκολες μιας κι στηρίζονται σε συγκεκριμένες τεχνικές. Για να δούμε μερικές!

Τι σας προτείνω! Φτιάξτε τις δικές σας 3d ζωγραφιές. Πάρτε ιδέες από τα 3 παραπάνω βίντεο αλλά μπορείτε και να ψάξετε στο youtube να βρείτε και πάρα πολλά άλλα πατώντας ΕΔΩ. Βρείτε αυτό που σας αρέσει και προσπαθήστε να το ζωγραφίσετε. Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει έκπληκτους! 


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου